Veelgestelde vragen bridgesoftware (FAQ)

Op deze pagina geven we antwoord op veelgestelde vragen over onze bridgesoftware. Het betreft hier uitsluitend de bridgesoftware waarvan wij zelf de uitgever zijn, een overzicht van de titels vindt u in onze product catalogus.

Als u een voorloper van één van onze titels heeft dan zijn de antwoorden op deze pagina niet van toepassing. Bij vragen of problemen met oude titels kunt u de Helpdesk pagina raadplegen.


Bridge op de PC (Windows)

Alle titels die wij voor de PC aanbieden zijn geschikt voor de huidige Windows versies en werken middels activatie. U koopt een persoonlijke licentie waarmee u de software op een beperkt aantal computers kunt activeren met een onbeperkte gebruiksduur.
Jack's Bridgetrainer 2.0 is alleen beschikbaar als download. Onze overige PC titels kunnen op cd maar ook als download geleverd worden, een cdrom-speler is geen vereiste.

Heeft u voor mij een nieuwe registratiecode?
Nee, de registratiecode is onlosmakelijk onderdeel van uw licentie en wordt éénmalig verstrekt. U heeft deze bij uw aankoop ontvangen. Bewaar de code goed, die heeft u nodig als u opnieuw wilt installeren.
Code toch kwijt? Indien u de software als download bij ons heeft aangeschaft is het vaak mogelijk u de informatie nogmaals toe te sturen. Jack kunt u via het Help menu registreren. Mocht u dan uw code kwijtraken dan kunt u deze bij ons opvragen.
Wat betekent de melding "De registratiecode kan niet meer voor nieuwe installaties gebruikt worden."?
Deze melding betekent dat onze systemen hebben gedetecteerd dat u probeert:

Uw licentie is beperkt tot een maximum aantal computers, u kunt het programma wel opnieuw activeren op de computers waar het eerder al op geactiveerd is geweest.
Bij het installeren van software die u reeds heeft opgewaardeerd naar een nieuwere versie (Jack 5 naar Jack 6) kunt u de oude versie overslaan en het installeren direct bij de nieuwste versie beginnen.

In de standaard gebruikerslicentie is het maximum aantal computers op drie bepaald, hierdoor kunt u tot twee keer toe bij een defecte computer het programma op een nieuwe computer installeren. Bij een normale levensduur is dat voldoende voor ruim tien jaar bridgeplezier. Licenties met meer rechten zijn niet verkrijgbaar. Indien u het programma op meer dan drie eigen PC's wilt gebruiken kunt u meerdere exemplaren van de software aanschaffen. Bij de aanschaf van zes eigen PC's kunt u volstaan met twee exemplaren van onze software.
LET OP: uw licentie is persoonlijk, het is niet toegestaan om deze te delen of om één van uw installatierechten door iemand anders te laten gebruiken.

Kan ik het programma op een PC zonder cd-speler installeren?
Jazeker, u kunt i.p.v. de cd een download aanschaffen. Ook kunt u het programma installeren via een eigen lokaal netwerk of d.m.v. een kopie op een USB-stick.
Kan ik het programma op een PC zonder internet gebruiken?
Jazeker, na activatie staat het programma op uw PC en gebruikt u het programma zonder internet en zonder cd.
Activeren gaat het eenvoudigste online, u heeft daarvoor éénmalig een internetverbinding nodig. Indien ook een éénmalige internetverbinding geen mogelijkheid is dan kiest u tijdens de installatie voor handmatig activeren en volgt u de aanwijzingen op het scherm.
Kan ik het programma op een Mac installeren?
Nee, wij hebben geen speciale Mac versie. Indien u één van onze Windows titels op een Mac wilt installeren dan zijn daarvoor Windows-emulatie programma's zoals Parallels verkrijgbaar. Veel tevreden Mac gebruikers gingen u voor maar wij ondersteunen dit niet. Probeert u vooral eerst de gratis Jack demo.
Onze WebApps (zie Bridge op tablet, PC en Mac hieronder) maken gebruik van de internetverkenner en kunt u wel op uw Mac en/of tablet gebruiken.
Kan ik het programma op een iPad of tablet installeren?
Nee. Tablets, zoals de iPad, hebben doorgaans een ander besturingssysteem (iOS of Android) en voldoen niet aan de systeemeisen.
De uitzondering hierop vormen tablets die draaien onder Windows 8 en voorzien zijn van een Intel X86 compatible CPU. Een Windows 8 tablet die is uitgerust met een ARM processor voldoet niet aan de systeemeisen. Voor meer informatie kunt u zich tot uw tablet-leverancier wenden.
Onze WebApps (zie Bridge op tablet, PC en Mac hieronder) maken gebruik van de internetverkenner en kunt u wel op uw Mac en/of tablet gebruiken.
Wanneer komt een nieuwe versie van Jack uit? Kan ik daar op wachten?
Het is niet nodig om op een nieuwe versie te wachten. Wij vinden dat een programma geen melkkoe hoort te zijn waarvan ieder jaar een nog weer nieuwere en "betere" versie uitkomt. Jack loopt nog steeds voorop zowel qua speelsterkte als ook qua mogelijkheden en wordt nog voortdurend doorontwikkeld.
Registreer uw Jack aankoop, mocht er kort na uw aankoop toch een nieuwe versie uitkomen dan ontvangt u een passend aanbod voor een update.

Ook als we geen nieuwe hoofdversie hebben, is er soms toch zoveel nieuws te bieden dat we een minor versie (een getalletje achter de punt/komma, bijvoorbeeld 6.11) uitbrengen. Als u in het bezit bent van de bijbehorende hoofdversie kunt u deze minor versie gratis downloaden en installeren. Met Jack 6 kunt u, middels [Help\Zoek nieuwe bestanden], rechtstreeks vanuit het programma de JackBridge website benaderen om de beschikbare uitbreidingen en verbeteringen aan te brengen.

Ik heb geen Jack 5 rechten meer, kan ik toch de Jack 6 update installeren?
Jazeker, voor het installeren van de Jack 6 update hoeft Jack 5 niet op de computer aanwezig te zijn. U begint de installatie direct met de Jack 6 update. Met de update is tevens uw licentie opgewaardeerd en kunt u de nieuwe versie wederom op het maximum aantal toegestane computers activeren.

Overige vragen

Heeft u nog vragen waarop het antwoord in deze FAQ of in de documentatie niet gegeven wordt, neemt u dan gerust contact met ons op. Zie onderaan deze pagina.


Bridge op tablet, PC en Mac

Onze WebApps (ook wel App365) zijn geschikt voor al uw tablets en computers met een internetverkenner, dus ook voor de iPad. U koopt een persoonlijke licentie waarmee u de software met een beperkte gebruiksduur kunt gebruiken op een onbeperkt aantal eigen computers en tablets. Om te spelen logt u in op onze servers, een stabiele internetverbinding is een vereiste.

Op de site van www.tabletbridge.nl vindt u onze App365 catalogus met een actueel overzicht van de beschikbare titels. Daar kunt u ook rechtstreeks met iDEAL de software aan uw account toevoegen.

Heeft u voor mij een nieuwe registratiecode?
Nee, de registratiecode is onlosmakelijk onderdeel van uw licentie en wordt éénmalig verstrekt. U heeft deze bij uw aankoop ontvangen.
Indien u uw licentie via iDEAL heeft aangeschaft dan ontvangt u geen registratiecode maar wordt het product automatisch bij uw account geactiveerd. U kiest in dat geval dus niet voor de Activeer product knop maar voor de knop waarop de naam van de aangeschafte titel staat.
Kan ik de WebApp op een PC zonder cd-speler installeren?
U speelt de WebApp op onze servers, er komt geen CD of download aan te pas. Het enige wat u nodig hebt is een moderne internetverkenner met toegang tot het internet. Met de aanschaf van een App365-licentie voor een bepaald product kunt u dat product een jaar gebruiken op al uw tablets en computers, ook op uw PC.
Kan ik de WebApp op een PC zonder internet gebruiken?
Nee, om te spelen logt u in op onze servers, een stabiele internetverbinding is een vereiste.
Kan ik de WebApp op een Mac installeren?
U speelt de WebApp op onze servers, er komt geen CD of download aan te pas. Het enige wat u nodig hebt is een moderne internetverkenner met toegang tot het internet. Met de aanschaf van een App365-licentie voor een bepaald product kunt u dat product een jaar gebruiken op al uw tablets en computers, ook op de Mac.
Kan ik de WebApp op een iPad of tablet installeren?
U speelt de WebApp op onze servers, er komt geen CD of download aan te pas. Het enige wat u nodig hebt is een moderne internetverkenner met toegang tot het internet. Met de aanschaf van een App365-licentie voor een bepaald product kunt u dat product een jaar gebruiken op al uw tablets en computers, ook op uw iPad.

Overige vragen WebApps

Via de HELP kaart op www.tabletbridge.nl vindt u nog veel meer uitleg over de werking van onze WebApps. Daar staan ook de contactgegevens van de WebApps helpdesk.


Helpdesk

Bij uw aankoop heeft u documentatie met uitgebreide gebruiksinstructies en uitleg ontvangen. Privé instructie is geen onderdeel van onze ondersteuning, raadpleeg de documentatie als u vragen heeft over de werking van uw aankoop. Hoe graag we ook iedereen zouden willen helpen, het is helaas ondoenlijk om alle gebruikers van onze software persoonlijk de werking van hun computer of tablet uit te leggen.

Ook op bridgetechnische vragen kunnen wij niet ingaan. Onze programma's volgen de bijbehorende methode en/of de ingestelde conventies. Voor extra uitleg bij de theorie verwijzen wij u naar de beschikbare literatuur en cursussen.

Mocht u tegen vragen of problemen aanlopen dan verzoeken wij u vriendelijk om:

  1. de meest recente versie te installeren (vanuit het programma: [Help\Zoek nieuwe bestanden])
  2. de handleiding te raadplegen *)
  3. de help te raadplegen *)
  4. deze FAQ te raadplegen
*) de handleiding en de help kunt u vanuit het programma oproepen (via [Help\ ... ]) en evt. printen. U heeft hiervoor de pdf-lezer van Adobe nodig.

TIP: met [Ctrl]+[f] opent in de meeste Windows programma's het zoekvenster, gebruik dat met een slim zoekwoord als u niet het hele document of de hele webpagina wilt doorlezen.

Heeft u een vraag m.b.t. onze software waarop het antwoord niet hier of in de documentatie te vinden is stelt u uw vraag dan gerust per e-mail.

LET DAARBIJ OP:

Voor overige vragen over onze WebApps kijkt u bij de HELP kaart op www.tabletbridge.nl.